Incendiile devastatoare de lângă Atena au făcut 74 de morți și 188 de răniți. Premierul grec a decretat trei zile de doliu național

(VIDEO) Incendiile devastatoare de lângă Atena au făcut 74 de morți și 188 de răniți. Premierul grec a decretat trei zile de doliu național

Corina Bezer

Toate persoanele decedate au fost găsite până acum în zona dintre Rafina și Nea Makri, în special în stațiunile Mati și Kokkino Limanaki, unde au fost mistuite de flăcări case și mașini. O parte dintre victime au murit înecate în încercarea  de a scăpa de flăcări.

incendii grecia

La Mati, echipele de salvare au dat peste imagini cutremurătoare, 26 de persoane fiind găsite îmbrățișate, pe un câmp, la aproximativ 30 de metri de plajă.

Infernul care a pus stăpânire pe această zonă din Grecia este cel mai grav de când incendiile au devastat peninsula sudică a Peloponezului în august 2007, ucigând zeci de oameni. Mnistrul elen de interne, Panos Skourletis, a declarat la Sky News că incendiile sunt o „tragedie națională” și ”un dezastru de dimensiuni biblice, cu pierderi de vieți omenești”. Premierul Greciei Alexis Tsipras a decretat trei zile de doliu național.