Atentat de Revelion Istanbul

(VIDEO) #PrayForIstanbul// Cel puţin 39 de morţi şi 69 de răniţi într-un atentat terorist la Istanbul

Corina Bezer

Potrivit CNN, un individ îmbrăcat în Moş Crăciun a împuşcat un ofiţer de poliţie, apoi a intrat în club şi a deschis focul. Informaţia a fost confirmată şi de guvernatorul din Istanbu, Vasip Sahin. Potrivit primelor constatări, atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în clubul Reina, din cartierul Ortakoy din Istanbul, la ora 1:15 duminică, și a deschide focul la întâmplare asupra clienților din incintă.

Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.

Cel mai probabil, atacul terorist este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

„Un terorist cu o armă puternică a comis un atac brutal, a deschis focul spre oameni nevinovaţi care sărbătoreau venirea Noului An”, a declarat primarul din Istanbul, Vasip Sahin.

Potrivit cotidianului Hurriyet, în club erau 700-800 de persoane în momentul atacului terorist, iar agresorul striga în limba arabă, un indiciu că ar putea fi un membru al reţelei fundamentaliste sunnite Stat Islamic.

În Europa, Ministerul belgian de Externe a confirmat că o persoane cu dublă cetățenie — belgiană și turcă — a fost ucisă. Parisul a indicat că trei francezi au fost răniți în atac. În același timp, Ministerul israelian de Externe a transmis că o femeie cu cetățenie israeliană a fost ucisă și o altă persoană a fost rănită. Autorul atacului este în continuare căutat de autoritățile turce. 

Atentat de Revelion Istanbul7Atentat de Revelion Istanbul