De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 13 ore

(VIDEO) Primarul Kievului către lumea întreagă: „Interveniți ACUM! Peste o oră ar putea fi prea târziu”

Corina Bezer

Primarul orașului Kiev, Vitali Kliciko a făcut apel către întreaga lume și a solicitat intervenție imediată pentru a opri agresiunea rusă.

Totodată, acesta a anunţat o înăsprire a interdicţiei de circulaţie din cauza invaziei ruseşti, avertizând că oricine se află pe stradă între orele 17:00 şi 8:00 va fi tratat ca un inamic.

„Toţi civilii care se află pe stradă în timpul stingerii vor fi consideraţi membri ai grupurilor de sabotaj şi recunoaştere ale inamicului”, a declarat Vitali Kliciko pe Telegram. Această măsură dura până acum de la ora 22.00 la 7.00.

Ulterior, într-un mesaj video, primarul de Kiev a vorbit în engleză și a repetat de mai multe ori despre necesitatea intervenției forțelor din afara Ucrainei.

„Mă adresez întregii lumi să oprească acest război pe care Rusia l-a început. Astăzi, în civili s-a tras cu rachete, civilii sunt uciși. Acest lucru se întâmplă în inima Europei. Nu mai este timp de așteptat. Pentru că este o catastrofă umanitară. Trebuie să se acționeze ACUM! Într-o oră sau mâine o să fie prea târziu!. Vă rog, interveniți ACUM! Nu mai așteptați! Interveniți ACUM! Opriți acest război!”, a spus Kliciko.