Elicopter prăbușit New York

VIDEO// Un elicopter s-a prăbușit în New York: Cinci persoane au murit

Corina Bezer

Aparatul, un model Eurocopter AS350, a început să prezinte o serie de probleme şi a căzut în jurul orei locale 19:00, potrivit Agenţiei Federale de Aviaţie (FAA).

Puţin după prăbuşire şi cu palele elicei încă în mişcare, elicopterul s-a răsturnat şi s-a scufundat în apele reci ale East River, în apropiere de insula Roosevelt, conform imaginilor accidentului difuzate pe reţelele sociale.

Într-o conferinţă de presă ţinută în apropierea locului incidentului, şeful corpului de pompieri din New York, Daniel Nigro, a precizat că pilotul a fost singurul care a reuşit să se salveze fără ajutor după căderea aeronavei.

Echipe de scafandri au fost trimise în căutarea celorlalţi pasageri, cărora, pentru a-i extrage din elicopterul scufundat, a trebuit să le fie tăiate centurile de siguranţă care îi ţineau prinşi de scaune.

Trei persoane au fost salvate în stare critică şi transportate imediat la un spital apropiat, dar s-au stins la scurt timp. Alte două au murit la faţa locului. Autorităţile nu au furnizat identitatea victimelor şi nici cetăţenia lor.