De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 15 ore

Viktor Orban: Ungaria susţine statutul de candidat la UE pentru Republica Moldova

Victoria Muntean

Ungaria este pentru ca Republica Moldova să obțină statutul de tară candidata la Uniunea Europeana. Asta i-a transmis premierul Victor Orban, premierului Natalia Gravrilița într-o convorbire telefonică. 

Ucraina, Moldova si Georgia au depus cererile de aderare la UE la inceputul lunii martie, la scurt timp dupa ce, pe 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina. O decizie privind acordarea statului de candidat a celor 3 tari ar urma sa fie luata la summitul din 23-24 iunie al Consiliului European.

Ungaria va sprijini integrarea Moldovei în UE pe tot parcursul procesului de aderare, a spus şeful guvernului ungar, potrivit şefului biroului său de presă, Bertalan Havasi.

Cei doi premieri au vorbit şi despre situaţia din Ucraina, inclusiv despre criza refugiaţilor, menţionând că ambele lor ţări se învecinează cu Ucraina şi ajută sute de mii de persoane care fug din calea războiului, a declarat Havasi.

Orban şi Gavriliţă au vorbit, de asemenea, despre legăturile istorice dintre ţările lor şi şi-au exprimat sprijinul pentru stimularea în continuare a cooperării bilaterale în domeniul economic şi al formării profesionale.