Vladimir Putin

Vladimir Putin va fi învestit astăzi în funcție pe fundalul protestelor și reținerilor

Corina Bezer

Învestirea are loc după ce acum câteva zile, autoritățile ruse au reținut circa 1600 de protestatari, care au manifestat împotriva lui Putin. Aleksei Navalnîi, unul dintre liderii opoziţiei din Rusia, a fost reţinut sâmbătă de poliţie, în cursul protestului faţă de politicile preşedintelui Vladimir Putin. 

Proteste Rusia

Proteste Rusia„Navalnîi a apărut în Piaţa Puşkinskaia din Moscova şi a fost reţinut imediat. Este un act absolut ilegal”, a declarat Leonid Volkov, un alt politician de opoziţie.

Proteste Rusia

Teama Kremlinului a ajuns atât de departe, încât autorităţile au mobilizat forţe importante, inclusiv elicoptere, pentru supravegherea manifestanţilor.

Proteste Rusia

Proteste Rusia

Amintim că la 23 martie, Comisia Electorală Centrală de la Moscova a recunoscut valabilitatea alegerilor prezidenţiale în Rusia. Astfel, preşedintele Vladimir Putin a fost reales în funcţie cu 76,69% din sufragii, în condiţiile unei prezenţe la vot de 67,54%.

Proteste Rusia

După alegerile prezidenţiale, Putin a declarat că nu intenţionează să facă schimbări în componenţa guvernului înainte de inaugurare.

Proteste Rusia

Proteste Rusia