f

DE ULTIMĂ ORĂ

ÎNGRIJORĂTOR! Tariful la gaz s-ar putea majora la 15 lei 58 de bani pentru un metru cub

Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaz de la 10 lei și 19 bani fără TVA (ceea ce constituie 11 lei cu TVA inclus) pentru un metru cub de gaze naturale la 14 lei 43 de bani, ceea ce constituie 15 lei și 58 de bani cu TVA inclus. O decizie în acest sens va fi luată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Mai multe

Dorin Chirtoaca AUR

Dorin Chirtocă: „Oferim o șansă cetățenilor Republicii Moldova să aibă o opțiune unionistă, așa cum n-au mai avut-o din 1989”

20-05-2021 09:23

„Oferim o șansă cetățenilor Republicii Moldova să aibă o opțiune unionistă, așa cum n-au mai avut-o din 1989, când am avut Frontul Popular, pentru că o altă oportunitate atât de puternică cu un rezultat deja pan-românesc noi n-am avut în cei 30 de ani de la ‘89 încoace”. Este opinia liderului PL, Dorin Chirtoacă, formațiune care a aderat recent la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cu scopul de a consolida mișcarea unionistă din Moldova.

„Este o ocazie și pentru unioniști să ne dăm votul nu pornind de la șanse, că iarăși nu este democratic, chestiunea asta cu șansele este împotriva democrației, parlamentul trebuie să fie oglinda societății, cum este structura societății și fiecare ar trebui să voteze pornind de la conștiința pe care o are, altfel ne trezim că dăm un vot util, după care să nu primim nici măcar o felicitare de „Podul de flori”, cum s-a întâmplat pe 6 mai, chiar acum câteva săptămâni”, a declarat Dorin Chirtoacă într-un interviu pentru Radio Europa Liberă. 

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, Unirea este calea cea mai scurtă, eficientă și singura pentru integrarea Moldovei în NATO și UE, pentru că „Uniunea Europeană, de fapt, nu oferă proiecție, nu oferă posibilitate de aderare, oportunitate de aderare pentru Republica Moldova, perspectivă de aderare nu oferă, doar ca vecini, ori noi deja suntem integrați”. 

„Oponenții noștri nu sunt proeuropenii, oponenții noștri sunt Dodon și forțele Rusiei. În ceea ce-i privește pe proeuropeni, îi vrem parteneri corecți în relația cu noi, cum noi am fost cu ei timp de, iată, doi ani de zile și, de fapt, în toți anii de colaborare, inclusiv din 2009-2010, pentru că de când am avut Alianța pentru Integrare Europeană noi am fost corecți, iar d-lor, inclusiv din cei care astăzi sunt fruntași au cam fost implicați în semnăturile legate de aeroport, de Banca de Economii și multe altele, doar că, iarăși, nu prea se vorbește, că multe dintre instrumentele de aducere la cunoștință a informației către cetățeni sunt în mâinile lor și ale celor care...”, a precizat Chirtoacă. 

Interviul integral, îl puteți urmări aici.