17 comisariate de poliție au rămas fără șefi

17 comisariate de poliție au rămas fără șefi

Victoria Muntean

„Au plecat și înainte de aceasta, în momentul în care s-a produs schimbarea puterii. Fie ceva mai înainte, fie la 8 iunie. Eu nu prea am dat afară, dar am făcut apel la conștiința celor pe care i-am găsit în Ministerul de Interne și în structurile subordonate, în speță la comisariate și le-am spus că cei care au greșit este bine să plece”, a declarat ministrul de interne, Andrei Năstase la emisiunea „Cutia Neagră” de la postul TV8.

Astfel, ministrul a mai adăugat ,,că va veni timpul când o justiție liberă, niște procurori liberi se vor ocupa de fiecare în parte. În același timp, bineînțeles, acolo unde era cazul, am dispus efectuarea multor anchete de serviciu, multe sunt încă în derulare, multe sunt deja finalizate. Unele, la finalizare, sunt trimise deja procurorilor pentru că este de competența lor”.

Pe 26 iulie, ministrul a anunțat că urmează să semneze un ordin prin care să lichideze Direcția de operațiuni speciale din cadrul INI. Potrivit lui Andrei Năstase, această structură se ocupa cu „poliția politică” și intercepta tot ceea ce înseamnă viața privată a diferitor reprezentanți ai societății – oameni de afaceri, jurnaliști, funcționari etc.