Deveselu

AID: Ultima declarație a lui Putin, o amenințare directă la adresa României

Corina Bezer

„O declarație fără precedent care confirmă toate analizele și punctele de vedere ale AID din ultimii ani cu privire la interesul și poziția Rusiei față de România și creșterea pericolului și interesului Rusiei față de viață politică, socială, dar mai ales securitatea națională a României. Această declarație reflectă toate acțiunile din ultimii ani la adresa României, iar AID avertizează asupra unui interes crescut de destabilizare a României și deraiere a sa de la linia de politică externă euro-atlantică”, se precizează într-un comunicat de presă, informează Agerpres.

Organizația nu exclude faptul că Rusia ar putea apela la influențarea puterii politice sau la organizarea unor mișcări de stradă pe fondul unor rezultate nesatisfăcătoare de guvernare.

„Atragem din nou atenția că atât România, cât și Aliații săi trebuie să trateze cu maximă seriozitate astfel de declarații amenințătoare la adresa securității naționale a României, pe care Vladimir Putin nu încetează să le transmită, ignorând total explicațiile date în repetate rânduri în ceea ce privește caracterul pur defensiv al sistemului de apărare antirachetă”, se mai precizează în comunicat.