Vlad Bilețchi

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova invită toate partidele pro-românești și unioniste la dialog

Corina Bezer

Potrivit lui Bilețchi, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) vine la Chișinău pentru a consolida mișcarea unionistă și nu pentru a o dezbina. Mai mult, liderul unionist a declarat că Alianța pentru Unirea Românilor este singurul Partid din România care a unificat spațiul politic românesc într-un proiect unitar care să-i cuprindă pe toți românii.

„Nu suntem ÎNCĂ un partid pe scena politică din Republica Moldova. Partidul Popular Românesc și-a schimbat denumirea în Alianța pentru Unirea Românilor pentru a da un suflu nou acestei formațiuni. Noi venim să facem o altfel de politică și nu ne implicăm în lupta clanurilor mafiote. Moldovenii așteaptă de la politicieni salarii și pensii mai mari, alocații, drumuri mai bune și au obosit de interesele ascunse și de lupta politică interminabilă. Tocmai de aceea, invităm partidele pro-românești să uite de orgolii și să ne așezăm la masa de dialog pentru a oferi cetățenilor o alternativă viabilă și o reprezentare unionistă în Parlamentul de la Chișinău”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova.

În acest sens, AUR din Republica Moldova invită partidele la dialog miercuri, 12 mai 2021, ora 11.00, la Uniunea Scriitorilor din Moldova (strada 31 august 1989, nr.98), în Sala cu Cămin.

La rândul său, Tatiana Potîng a declarat că ideea a fost salutată de echipa Partidului Popular Românesc (PPR), care a decis aderarea la proiectul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) și susținerea necondiționată a formațiunii pan-românești.

„Am decis să integrăm Partidul Popular Românesc în Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) tocmai pentru a nu dispersa segmentul unionist prin crearea unui nou pol odată cu extinderea AUR în Republica Moldova. Astfel, Alianța pentru Unirea Românilor a fost, recent, înregistrată în Registrul Partidelor Politice și este gata pentru cursa electorală”, a precizat Potîng.

 

„AUR este un proiect politic al unei noi generații de politicieni tineri, determinați să aducă, în sfârșit, Republica Moldova și cetățenii săi în spațiul românesc al demnității și prosperității”, a declarat, la rândul său, Valeriu Saharneanu.

La conferința de presă a fost prezent și deputatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) din Parlamentul de la București, Daniel-Gheorghe Rusu, care s-a arătat sigur că formațiunea de la Chișinău va reprezenta cu demnitate interesele unioniștilor din orice colț al lumii.

„Alianța pentru Unirea Românilor este pentru unirea românilor. Năzuința noastră de bază este un trai mai bun pentru acest popor. Noi nu recunoaștem granița de la Prut, este o graniță impusă, iar acest lucru trebuie să-l înțeleagă fiecare om. Am încredere foarte mare în conducerea Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova. Chiar dacă este foarte tânăr, am încredere în Vlad Bilețchi și am certitudinea că pe 11 iulie vom produce aceeași surpriză din România și în Parlamentul de la Chișinău”, a declarat deputatul AUR, Daniel-Gheorghe Rusu.

La alegerile parlamentare din România, din decembrie 2020, Alianța pentru Unirea Românilor a acumulat aproximativ 60 de mii de voturi ale românilor din Republica Moldova, contribuind astfel la accederea în Parlamentul României a unui număr de 47 de deputați și senatori ai Alianței, dintre care 6 sunt originari din Republica Moldova.