Ambasadorul român

Ambasadorul român, Daniel Ioniță, este în așteptarea unui nou guvern la Chișinău

Victoria Muntean

„Cred că Republica Moldova are șansa să revină în prim-planul atenției europene, cu condiția ca Republica Moldova, să-și urmeze calea respectivă. Sigur că suntem în momentul de față într-o perioadă de incertitudine politică. Au fost alegeri parlamentare, cu toții suntem în așteptarea unui guvern, în așteptarea unui program de guvernare și abia apoi putem să tragem niște concluzii, care eventual să ne ajute să ne repoziționăm către viitor”, a spus ambasadorul.

El a subliniat că pe 13-14 mai va avea loc o reuniune de nivel înalt destinată Parteneriatului Estic, la care vor participa și oficiali de la Chișinău, și la care va fi adoptată o declarație aniversară a Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova.

„România este dispusă să sprijine acel parcurs cu expertiză tehnică, cu know-how, cu schimb de informații și cu oportunități majore pe care dorim să le oferim tuturor celor din R. Moldova care sunt interesați să rămână orientați cu fața spre UE”, a afirmat Daniel Ioniță.

Totodată, a menționat că are o listă de proiecte, care  vor continua probabil și în domeniul educațional, cultural, în domeniul infrastructurii de transport, în sfera îmbunătățirii și modernizării punctelor de trecere a frontierei, în domeniul sănătății pentru extinderea programul SMURD la nivelul întregii țări.