Ana Gutu

Ana Guţu: „Domnule Dodon, lăsaţi în pace unioniştii şi unionismul!”

Corina Bezer

Ana Guţu a declarat într-o conferinţă de presă că Igor Dodon lansează ameninţări la adresa unioniştilor, care nu sunt altceva decât afirmaţii populiste şi lipsite de noimă. Preşedintele DREAPTA a afirmat că a interzice unionismul înseamnă a reveni la comportamentul stalinist, care a distrus zeci de generaţii. 

"Dreapta ia act de validarea mandatului de presedinte a lui Dodon, chiar dacă ne exprimăm dezacordul. Intenția lui Igor Dodon de a interzice unionismul este o sfidară crasă a acestei palme de pământ, numită Republica Moldova. A dori să interzici unionismul înseamnă a reveni la comportamentul stalinist. Domnule Igor Dodon, nu vă luaţi de unionişti şi unionism", a declarat liderul DREAPTA, Ana Guţu. 

Guţu s-a referit şi la ameninţarea lui Dodon de a-i retrage cetăţenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu, spunând că socialistul ar trebui să-i mulţumească fostului preşedinte al României pentru că a facilitat procesul de redobândire a cetăţeniei române. 

"Domnule Igor Dodon, v-ați adresat cu un ton războinic asupra lui Traian Băsescu. Vă reamintim că pe acest pământ locuiesc peste 800 de mii de cetăţeni români. Ar trebui să-i mulţumiţi lui Traian Băsescu pentru facilitarea redobândirii cetăţeniei române, de care beneficiază de altfel şi unii deputaţi socialişti. Dvs, domnule Igor Dodon, ați făcut din separatism un adevărat stindard. De aceea, vă înverşunaţi să realizaţi proiectul de federalizare a Republicii Moldova", a conchis Ana Guţu.

Preşedintele Dreapta i-a mai sugerat lui Dodon să lase populismul deoparte şi nici să nu încerce să interzică disciplina Istoria Românilor în instituţiile de învăţământ.