Anatol Şalaru

Anatol Şalaru a părăsit Partidul Liberal

Corina Bezer

"Stimați prieteni,

Astăzi am demisionat din calitatea de membru al PL, partid pe care l-am fondat în urmă cu 24 de ani. A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară. 
Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple și în general cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât și de dumneavoastra. Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu și compromiterea idealurilor naționale, jocul duplicitar facut la alegerile prezidențiale, refuzul de a accepta reformarea și deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-și putea păstra fotoliul de președinte, sunt câteva dintre motivele ce au stat la baza deciziei mele.
Cu toate acestea, lupta pentru idealul național al tuturor românilor trebuie sa continue!
Unirea se face nu se dezbate. Deci, sa o facem!"

Amintim că fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru a avut joi o discuţie cu preşedintele PMP, Traian Băsescu. Cei doi au discutat despre situaţia politică din Republica Moldova, dar si despre posibilitatea formării unei formaţiuni politice. 

Preşedintele Igor Dodon l-a demis pe Anatol Șalaru din funcția de ministru al Apărării, după ce Biroul Politic al Partidului Liberal (PL) i-a retras acum o lună susținerea politică. Anterior,  Ghimpu l-a criticat dur pe actualul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, deoarece acesta „a început să lucreze împotriva partidului”.