ff

Anatol Șalaru: „Dacă va fi o alianță între blocul ACUM și PSRM, vom ieși la proteste”

Corina Bezer

Anatol Şalaru consideră că formarea unei coaliţii ar depinde de o eventuală înţelegere între Germania şi Federaţia Rusă, care ar pleda pentru o alianţă între blocul ACUM şi PSRM. Potrivit lui, nu în zadar săptămâna viitoare la Chişinău sunt așteptați vicepremierul rus, Dmitri Kozak, comisarul european, Johannes Khan şi un oficial american.

 „Se vorbeşte despre aceasta şi, dacă se va întâmpla, atunci aceasta înseamnă că blocul ACUM îşi semnează decesul şi va face un act de trădare, fiindcă aceasta înseamnă că PSRM-ului îi va reveni Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, SIS, Ministerul de Interne şi alte domenii pe care le vor controla”, a declarat Anatol Șalaru. 

Politicianul a avertizat că electoratul nu va tolera amestecul Moscovei în treburile interne ale Moldovei și va protesta.  „Este inadmisibil să permiți Rusiei să mai ocupe încă o dată, fără niciun foc de armă, fără prea mari eforturi Republica Moldova”, a adăugat Șalaru.

Pe 22 mai, președintele Igor Dodon depus o nouă sesizare la Curtea Constituțională, pentru a clarifica când poate dizolva Parlamentul în cazul în care nu va fi formată o majoritate legislativă. Potrivit Constituției președintele are dreptul să convoace alegeri anticipate, dacă deputații nu au adoptat nicio lege și nu au învestit un cabinet de miniștri timp de trei luni.