Anatol Şalaru şi Dacian Cioloş

Anatol Şalaru şi Dacian Cioloş – întrevedere oficială la Bucureşti

Corina Bezer

Anatol Şalaru, a declarat că sprijinul acordat de Guvernul României a contribuit enorm la reformarea şi modernizarea Armatei Naţionale. În acelaşi timp, Ministrul Apărării a reiterat faptul că România rămâne a fi unul dintre partenerii strategici ai Republicii Moldova.

„În cadrul întâlnirii cu premierul Cioloș, am abordat întreaga paleta de probleme care vizează relațiile romano-romane, dar și situația de securitate regională. Discuția purtată cu Dacian Cioloș a reliefat încă odată necesitatea schimbării clasei politice, a continuării reformelor și mai ales a continuării parcursului european. Situația critică din mediul de securitate regională, situația geopolitică extrem de complicată ne obligă la un singur vector: cel european și euro-atlantic! Suntem ţară neutră, dar acest lucru nu trebuie sa fie un impediment în dorința noastră firească de a ne asigura securitatea. Dragi prieteni, nu suntem singuri și frații în veci vor fi frați!”, a declarat Anatol Şalaru pe o reţea de socializare.

În timpul vizitei la Bucureşti, Anatol Şalaru, a avut o întrevedere şi cu ministrul Apărării al României, Mihnea Motoc. Cei doi oficiali au abordat subiecte cu privire la situaţia de securitate regională, colaborarea dintre Republica Moldova şi România pe segment militar, perspectivele de consolidare a relaţiilor de cooperare dintre cele două armate, precum şi parteneriatele Republicii Moldova cu NATO și UE.

Anatol Şalaru şi Mihnea Motoc

“M-a bucurat în chip aparte prezența la Parada de Ziua Națională a ministrului apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru. Cu domnia sa mi-am început practic activitatea în urma cu mai bine de un an, iar de atunci ne întâlnim, convorbim și ne sunăm ori de câte ori avem ocazia. Urările publice făcute de domnia sa de Ziua noastră Națională au fost dintre cele mai gingașe și însuflețitoare. După cum deosebit de emoționant a fost pentru noi toți să vedem impecabila formațiune de gardă de la Chișinău defilând pe sub Arcul de Triumf”, a declarat Mihnea Motoc, ministrul Apărării din România.

Anatol Şalaru şi Mihnea MotocAnatol Şalaru şi Mihnea Motoc

Anatol Şalaru şi Mihnea MotocAnatol Şalaru şi Mihnea MotocAmintim că întrevederile au avut loc în contextul participării ministrului Apărării Anatol Șalaru la Parada militară de 1 Decembrie, la invitația Președintelui României Klaus Iohannis.