Ion Ceban PSRM

Anunțul „surprinzător” al PSRM: Ion Ceban va candida pentru fotoliul de primar al mun. Chișinău

Corina Bezer

„Este o persoană foarte pregătită, care cunoaște cel mai bine problemele din Chișinău”, a spus Igor Dodon, menționând că a fost invitat la ședință în calitate de lider neformal al socialiștilor. 

La rândul său, Ion Ceban a mulțumit tuturor pentru încrederea acordată. 

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru această încredere. Este o misiune foarte responsabilă. Chișinăul are foarte multe probleme, trebuie schimbate multe lucruri”, a declarat Ceban. 

Ion Ceban este președintele fracțiunii PSRM din Consiliul municipal al Chișinăului și purtător de cuvânt al șefului statului, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2011 până în iulie 2015 și fost viceministru al Educației, Tineretului și Sportului din 2007 până în 2008.

Alegerile noi din Chişinău se vor desfășura pe data de 20 mai, după ce primarul liberal, Dorin Chirtoacă şi-a anunțat demisia. Până în prezent, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și-a anunțat candidatul pentru alegerile din capitală. Este vorba de liderul formațiunii, Andrei Năstase.

Din partea Partidului Liberal pentru funcţia de primar general al capitalei a fost desemnat vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu.

Partidul Democrat din Moldova a anunțat însă că nu va înainta un candidat pentru alegerile din Chișinău, dar va susține un candidat comun al forțelor de dreapta.