Dodon şi Krasnoseliskii

Astăzi are loc întrevederea între doi „preşedinţi” – Dodon şi Krasnoseliskii

Corina Bezer

L-a felicitat pe Krasnoselski pentru că a devenit lider la Tiraspol, iar astăzi a mers să-l viziteze. Igor Dodon are astăzi o întrevedere cu separatistul Vadim Krasnoselski, unde ar fi discutat probleme de actualitate referitoare la relațiile dintre Chișinău și Tiraspol, dar și aspecte legate de normalizarea atmosferei de cooperare dintre Chișinău și regiunea separatistă. În cadrul vizitei, Igor Dodon a vizitat catedrala din localitate și Cetatea Tighina. Analiştii politici critică întrevederea de astăzi, afirmând că Dodon repetă greșelile comunistului Voronin.

„Dodon nu poate face nimic în vederea soluţionării conflictului, atâta timp cât el îl felicită pe Krasnoselski, atâta timp cât el declară că Moldova este vinovată în declanşarea conflictului. Deci Dodon repetă prostiile lui Voronin din 2001. Această întâlnire este un PR de cinci bănuţi, deoarece conflictul nu se rezolvă prin întâlniri, cu cineva de la Tiraspol”, a declarat Oazu Nantoi pentru Liber TV.

Amintim că, înainte de a fi învestit în funcția de șef al statului, Igor Dodon l-a felicitat pe Vadim Krasnoselski cu pretinsa alegere a acestuia în funcția de așa-zis „președinte” al Transnistriei, iar ulterior a declarat că autoritățile de la Chișinău ar trebui să-și ceară scuze pentru o așa-numită agresiune împotriva Transnistriei, în 1992.În timpul campaniei electorale, dar și după încheierea acesteia, Igor Dodon s-a pronunțat în repetate rânduri pentru federalizarea Republicii Moldova, poziție agreată tacit de autoritățile ruse, însă respinsă de noua administrație separatistă de la Tiraspol.

Relația dintre Chișinău și Tiraspol a fost discutată de Igor Dodon, în cadrul unei şedinţe la Preşedinţie cu puțin timp înainte de a se întâlni cu Vadim Krasnoselski, și în contextul apropiatei sale vizite la Moscova, unde urmează să se întâlnească cu Vladimir Putin.

Sursa foto: novostipmr.com