dd

(AUDIO) Igor Dodon îi propune lui Ion Ceban anularea mandatului primarului Andrei Năstase. Reacţia lui Dodon

Corina Bezer

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon mai spune la finalul discuției că „ei nu o să ia nicio decizie fără noi”, cu referire la democrații de la guvernare. Ion Ceban ar fi știut, potrivit înregistrării, cine sunt „ei”. Înregistrarea e datată cu 15 iunie 2018, iar discuția ar fi avut loc în jurul orei 18.00 – 19.00 seara.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Auzi, dar noi nu am discutat încă o variantă. Dar dacă să anuleze alegerile, rezultatul lui Năstase… Tu ești declarat câștigător, dar tu refuzi mandatul, pentru că nu e corect. Ei, dacă fac proteste acum, se desumflă.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Mi se pare că acesta-i mare bardac.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Și se numesc alegerile în decembrie… Care vor bardac, lasă să se ducă în alegeri.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Domnule președinte, nici nu știu. Nu e așa de simplu. Nu știu. Eu cred că și pentru ei este rău… La ai noștri le va fi vesel…

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Eu nu văd minusuri pentru noi, dacă facem pasul acesta. Tu ieși și spui că în cazul acesta eu declar că nu e corect. Pe noi presa o să ne întrebe: ce-i cu contestarea. Și eu am să spun, și tu o să spui că nu am cerut anularea alegerilor, dar am cerut constatarea încălcării.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Eu deja am spus că noi am recunoscut alegerile încă atunci… Noi nu înțelegem de ce guvernarea… Noi procerural-tehnic trebuia să facem lucrul acesta, pentru că nu o să înțeleagă ai noștri. E o contestație de ordin tehnic.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Eu îți spun ca variant… pentru că ei pe el totuna nu-l dezumflă, nu-l dezumflă până la alegerile parlamentare.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Cum să vă spun, el amuș se îngloadă totalmente, asta e părerea mea.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Nu davai, gândește-te. Ei nu o să ia vreo decizie fără noi. Dar gândește-te la asta.

Reacţia lui Dodon nu a întârziat să apară. Şeful statului spune că înregistrarea este falsă şi va sesiza în acest sens Procuratura Generală.

"Astăzi in spațiul public a apărut o înregistrare in care se pretinde ca ar fi vocea mea și a primarului Ion Ceban. Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc. Vom sesiza Procuratua pentru a cere investigarea celor care fac și promovează astfel de falsuri. Ne așteptam sa apara și alte falsuri pe măsura ce ne apropiem de campania electorala, de aceea urmează sa întreprindem toate măsurile legale pentru ca cei care stau in spatele unor astfel de campanii sa răspundă in fata legii pentru faptele lor, atât cei care le comanda, cât și cei care le executa", a scris Dodon pe facebook. 

Amintim că Andrei Năstase a câștigat alegerile locale din Chișinău în 2018, însă pe 19 iunie Judecătoria Chișinău a invalidat mandatul acestuia, deoarece a făcut un live pe Facebook în ziua alegerilor și îndemna oamenii să iasă la vot.