AUR MOLDOVA: “Tot ce se întâmplă astăzi în regiunea transnistreană nu reprezintă decât o provocare din partea Federației Ruse”

Redacția Liber TV

Toate incidentele care au loc zilele acestea în regiunea transnistreană, necontrolata de Chisinau, nu reprezintă altceva decât o provocare din partea Federației Ruse. Este reacția Alianței pentru Unirea Românilor din Moldova după ce anterior, în repetate rânduri, a atenționat că următoarea țintă a Kremlinului este Republica Moldova. 

Ținând cont de faptul că Alianța pentru Unirea Românilor este singurul partid politic din Republica Moldova, care a fost nu doar onest, dar și vizionar, adică am putut să prevedem și să preîntâmpinăm anumite amenințări și riscuri la adresa Republicii Moldova și a cetățenilor ei încă din luna Iulie 2021, vrem să accentuăm faptul că cei care astăzi se pretind drept mari îngrijorați și foarte preocupați de siguranța Republicii Moldova sunt tot acei care in luna Iulie anul trecut ne luau peste picior și spuneau că tancurile rusești și amenințarea asupra Republicii Moldova sunt de fapt povesti de adormit copiii. 

Iată că ceea ce noi am preîntâmpinat începe să se adeverească și, din păcate, nu suntem deloc pregătiți. Iată de ce, in aceasta privința, AUR continua să fie tranșant – Federația Rusa este unicul și principalul autor al acestor provocări. Ei singuri au organizat aceste explozii in privința obiectivelor pe care le controlează și le păzesc. Toate atacurile nu s-au soldat cu nicio victimă umană și scopul principal este destabilizarea situației, testarea opiniei publice și pregătirea unei justificări privind o eventuală invazie în Republica Moldova. Rusia are nevoie de un pretext și știe să-l pregătească. 

Astfel, Republica Moldova are foarte puțin timp la dispoziție pentru a proteja SEcuritatea naționala și unica soluție viabilă în acest sens este Unirea Republicii Moldova cu România”, a declarat președintele AUR Moldova, Vlad Bilețchi.

În dimineața zilei de 26 aprilie, în localitatea Maiak din raionul Grigoriopol au răsunat două explozii. Drept urmare au fost scoase din funcțiune două, cele mai puternice antene ale radio centrului „Maiak”.

Așa-numitul Consiliu de Securitate de la Tiraspol a declarat Cod roșu de amenințare teroristă în regiune. 

Serviciile secrete ucrainene au publicat un document prin care învinuiesc serviciile speciale ruse în organizarea exploziilor din Tiraspol. Acest lucru a fost raportat de Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

În seara de 25 aprilie, în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, așa numitul MGB, a avut loc o explozie. Presa ucraineană spune că din imaginile de la locul exploziei din Tiraspol se vede un tub de la lansatorului de grenade rusesc „Tavolga”. Astfel de arme sunt utilizate doar în Rusia și Transnistria, precum și în Iordania, și în Gabon.

Ulterior, Biroul politici de reintegrare a emis o notă informativă prin care îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în oraşul Tiraspol.