Blocul UNIREA

Blocul politic UNIREA invită la dialog PLDM, PUN, PPDA și PAS

12-02-2020 17:19

Blocul Politic „Unirea” vine cu o invitație la dialog către PLDM, PAS, PPDA și PUN pentru a realiza o strategie de mobilizare a cetățenilor la vot și pentru a identifica un candidat comun la alegerile prezidențiale din toamnă.

„Venim cu această inițiativă de a avea un dialog permanent dintre partidele unioniste și partidele proeuropene, în așa fel încât să fim pregătiți pentru toate alegerile pe care le vom avea în față. Doar în așa mod vom asigura direcția corectă de dezvoltare a Republicii Moldova, anume direcția Vest. Ne adresăm partidelor pro europene, inițial bilateral, după care sperăm să ne adunăm toți o masă a dialogului, astfel încât Dodon să fie bătut din primul tur la alegerile prezidențiale”, a declarat Dorin Chirtoacă. 

Creat acum aproape o lună, blocul Unirea este format din cinci partide, PL, PNL, USB, Partidul Popular Românesc și Partidul Democrația Acasă. Cei din PUN au refuzat categoric invitația, în timp ce PLDM nu a mai venit cu nici un răspuns.

Cei din mișcare spuneau că se vor gândi la cine ar putea fi cel mai bun candidat la prezidențiale, deși Dorin Chirtoacă, care candidează și în circumscripția Hâncești, a anunțat cu diferite ocazii că-și va înainta candidatura.