Constantin codreanu

BREAKING NEWS// Deputatul de la București, Constantin Codreanu candidează la funcția de primar al municipiului Chișinău

Corina Bezer

Potrivit fostului lider de la Cotroceni, Constantin Codreanu este un om ireproșabil care nu a fost implicat până acum în politica din R.Moldova. La rândul său, Constantin Codreanu a menționat că în Chișinău sunt foarte multe probleme grave și că orașul se află într-o situație dezastruoasă, de aceea este necesară un plan general de reformare a administrației. 

Constantin Codreanu este absolvent al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

De-a lungul anilor, s-a remarcat ca lider unionist din Republica Moldova care luptă pentru reîntregirea României. În 2002, a ieșit pe baricade pentru românism la protestele anti-comuniste care au avut loc la Chișinău, numărându-se printre rezidenții unui orășel de corturi, numit Orășelul Libertății. Apoi, a ajuns printre liderii Mișcării Unioniste de pe ambele maluri ale Prutului și a stat la baza mai multor acțiuni care au dus la creșterea procentului unioniștilor din Basarabia.

Constantin codreanu

Anterior, a deținut funcțiile de Președinte executiv al Consiliului Național al Reîntregirii (România), președinte al Blocului Unității Naționale și prim-vicepreședinte al Sfatului Țării 2 (Republica Moldova).

Constantin codreanu

A făcut pasul spre politică după ce a realizat că trebuie urmat scenariul german pentru realizarea ReUnirii: o declarație votată în Parlamentele de la Chișinău și de la București și a ales Partidul Mișcarea Populară pentru că e singura formațiune politică din România care are trecut în program obiectul reunificării.

Constantin codreanuConstantin Codreanu a ajuns în Camera Deputaților din Parlamentul României pe listele Partidului Mișcarea Populară, condus de fostul președinte român, Traian Băsescu. Codreanu a participat la alegeri pe listele de subscripție pentru diasporă, fiind votat de românii din Republica Moldova.

Constantin codreanu

Menționăm că până acum, șase candidaţi şi-au anunțat intenţia de a candida. Este vorba de deputatul PMP în România și reprezentantul PUN Constantin Codreanu, liderul PPPDA, Andrei Năstase susţinut de PAS, socialistul Ion Ceban, liberalul Valeriu Munteanu, Reghina Apostolova din partea Partidului Şor şi preşedintele Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc.