99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

DE ULTIMĂ ORĂ

99 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 ore

Astăzi, 24 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 6 în Transnistria.

Mai multe

dd

BREAKING NEWS! Ion Chicu, noul prim-ministru al Republicii Moldova

14-11-2019 13:44

Parlamentul a acordat vot de încredere cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu și programului său de activitate. Noul guvern a fost susținut joi, 14 noiembrie, cu votul a 62 de deputați din fracțiunile Partidului Socialiștilor și Partidului Democrat. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședințe înainte de procedura de vot.

„Suntem determinați să implementăm programul de guvernare care a fost propus spre examinarea dumneavoastră. Suntem conștienți de complexitatea situației în care ne aflăm. Știm la sigur că fără suportul dumneavoastră nu reușim, contăm foarte mult. Ne asumăm angajamentul că vom veni cu proiecte, cu politici care credem că pot să schimbe lucrurile spre bine în această țară, că pot să schimbe viața cetățenilor în mai bune”, a declarat Ion Chicu în plenul Parlamentului înainte de vot.

Lista cabinetului de miniștri în frunte cu Ion Chicu:

Vicepremier și ministru al finanțelor – Sergiu Pușcuța;
Vicepremier pentru reintegrare – Alexandru Flenchea;
Ministrul economiei și infrastructurii – Anatol Usatîi;
Ministrul afacerilor interne – Pavel Voicu;
Ministrul justiției – Fadei Nagacevschi;
Ministrul afacerilor externe și integrării europene – Aureliu Ciocoi;
Ministrul apărării – Victor Gaiciuc;
Ministrul educației, culturii și cercetării – Corneliu Popovici;
Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale – Viorica Dumbrăveanu;
Ministrul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului – Ion Perju.

Învestirea noului Guvern vine după ce marți, 12 noiembrie, cabinetul de miniștri în frunte cu Maia Sandu a fost demis în urma moțiunii de cenzură înaintate de Partidul Socialiștilor. Pe parcursul zilei de miercuri, șeful statului, Igor Dodon, a desfășurat consultări cu fracțiunile parlamentare, iar la sfârșitul zile a semnat decretul de desemnare a lui Ion Chicu la funcția de prim-ministru.