Hh

BREAKING NEWS! Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară. Tauber a fost arestată

Corina Bezer

Imediat după ce au fost audiate în Comisia Numiri și Imunități, Partidul Șor a ieșit la un briefing de presă, în care au anunțat că boicotează ședința. Ulterior, aceștia au plecat din Parlament.

„Începând cu 17 august 2012, Marina Tauber și Reghina Apostolova au participat activ la devalizarea unei bănci. Organul de urmărire penală deține în prezent suficiente probe, care demonstrează implicarea deputatelor în actele de devalizare a băncilor. Acționând în interesul grupului criminal organizat și condus de Ilan Șor, cele două deputate au contribuit direct la devalorizarea băncilor din Moldova. Astfel, a fost luată decizia de a veni în Parlament cu inițiativa de a ridica imunitatea parlamentară pentru cele două deputate, pentru o ulterioară constrângere a unor drepturi și libertăți a acestor persoane”, a spus procurorul general interimar, Dumitru Robu, în plenul Parlamentului.

Totodată, Marina Tauber a fost reținută la Orhei, la scurt timp după ce Parlamentul de la Chișinău a decis să o lase fără imunitate parlamentară. Cel puțin asta se vede de pe video-ul postat pe pagina de facebook a Marinei Tauber. Susținătorii deputatei au încercat să blocheze reținerea acestei.