Cadou pentru Igor Dodon! Liberalii i-au dăruit şefului statului treizeci de bănuţi

Cadou pentru Igor Dodon! Liberalii i-au dăruit şefului statului treizeci de bănuţi

Corina Bezer

În anul 1812, Basarabia a fost trădată de boierul Moruzi, fiind astfel înstrăinată Rusiei, iar acum suntem trădaţi de Igor Dodon. Este mesajul tinerilor liberali la 205 ani de la primul rapt al Basarabiei. Tinerii i-au adus în dar şefului statului treizeci de bănuţi, pentru a-i arăta acestuia cât valorează.

„Moldova a fost divizată  de marile puteri fără a întreba românii sau frații dacă doresc să fie despărțiți – nimeni nu ne-a întrebat. Ne-au divizat prin trădarea țarului Moruzi în anul 1812, care s-a vândut rușilor, ne-a înstrăinat de țara-mamă. Chiar și astăzi mai simțim puterea și influența Kremlinului. Igor Dodon este un al doilea Moruzi, care dorește să își trădeze neamul. Prin  acțiunile sale organizate pe data de 9 mai, atunci când trebuia să reamintim eroii neamului nostru, s-a dus la Kremlin  la dușmani noștri, care ne-au despărțit ca națiune de români”, a menționat preşedintele Tineretului Liberal Ciocana, Ilie Creţu.

Liberalii mai spun că astăzi este o zi de doliu pentru neamul românesc, întrucât de 205 ani suntem despărţiţi de patria-mamă, România. Mai mult, tinerii sunt de părere că politica promovată de Igor Dodon este contrară intereselor Republicii Moldova. În apărarea lui Dodon a sărit purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Ion Ceban, care a s-a făcut a uita semnificaţia zilei de 16 mai 1812 şi a început a vorbi despre corupţie.

Amintim că astăzi se împlinesc 205 ani de la primul rapt al Basarabiei de la 16 mai 1812. Prin tratatul de pace de la București, jumătate din Principatul Moldovei era anexată la Imperiul Rus.