Carnețelul „buclucaș” al socialiștilor

Carnețelul „buclucaș” al socialiștilor// Probe cu privire la fraudarea alegerilor de către socialiști

Corina Bezer

„Aici sunt fotografiile fiecăruia, cine este, de unde este, cu ce se ocupă și care este responsabilitatea lui. Vedeți aici poze, unele s-au mai pierdut probabil și la final sunt contrasemnături, nume, suma semnătura”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele ODIP. 

Pe prima pagină a carnetului este indicat numele a 23 de persoane, care au primit peste șase mii de lei. Totodată, sunt anexate și pozele persoanelor care au intrat în posesia banilor. 

„Igor Dodon spune că a câștigat cinstit alegerile pentru funcția de președinte a Republicii Moldova. Dar nu este aşa. El a corupt cetăţenii. Avem dovada dintr-un singur raion. Dar ce s-a întâmplat în celelalte raioane? Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze şi să deschidă dosar penal, să ancheteze de unde au luat socialiștii respectivii banii, deoarece în rapoartele financiare depuse la CEC cheltuielile date nu sunt incluse”, a declarat Anatolie Caraman, președintele Asociației Tiras-Tighina. 

Membrii „Onoare, Demnitate și Patrie” au anunțat și un șir de evenimente unioniste, dedicate împlinirii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Una dintre activități este organizarea Marșului Tricolorului, pe data de 26 martie. Pe majoritatea instituțiilor din țară vor fi arborate bucăți de tricolor. De asemenea, în perioada 1 aprilie – 6 mai se organizează concursul  cu tematica „99 de ani de la Unirea Republicii Moldova cu România”, iar marele premiu va fi o călătorie în România.