dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

alegeri parlamentare, vot 2020

Câți candidați s-au înregistrat la alegerile parlamentare noi din 15 martie 2020

Luni, 27 ianuarie 2020, 15:15

Pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie curent, Consiliul electoral al circumscripției electorale uninominale nr. 38, municipiul Hîncești a înregistrat 8 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat.

Conform prevederilor legislației electorale și a programului calendaristic aprobat de CEC, ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în această circumscripție este 13 februarie 2020 inclusiv.

Informații exhaustive despre pretendenții la funcția de deputat, candidații înregistrați și alte date de interes public, pot fi consultate pe pagina web oficială a Comisiei www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare noi”, compartimentul „15 martie 2020”.

Până în prezent în cursa pentru funcția de deputat au fost înregistrați trei candidați: Ion Mereuță (candidat din partea PDM), Ștefan Gațcan (candidat din partea PSRM) și Olesea Stamate (candidata PAS).

Amintim că deputatul democrat Alexandru Botnari a depus cererea de demisie din funcția de deputat, întrucât acesta a fost ales primar al orașului Hâncești. În cele din urmă, politicianul a ales să devină primar după ce, timp de aproape un an, a fost deputat.