Mergi la conținut
De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 12 ore

CEC a aprobat programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi din 16 octombrie 2022

Victoria Muntean

Comisia Electorala Centrala a aprobat in cadrul sedintei de ieri, programul calendaristic pentru realizarea actiunilor de organizare si desfasurare a alegerilor locale noi pentru functia de primar in unele localitati din data de 16 octombrie 2022.

„Documentul stabileste actiunile ce urmeaza a fi intreprinse pentru organizarea alegerilor locale noi, termenele de realizare a acestora, precum si responsabilii de fiecare actiune pornind de la competentele principalilor subiecti implicati in procesul electoral. Acesta urmeaza sa fie transmis, spre informare si realizare, in limita competentelor, partidelor politice, autoritatilor publice locale, precum si organelor electorale, dupa constituirea lor”, se arata in comunicatul emis de CEC.

Potrivit CEC, programul urmează să fie transmis, spre informare şi realizare, în limita competențelor, partidelor politice, autorităților publice locale, precum şi organelor electorale, după constituirea lor.

În conformitate cu prevederile programului calendaristic, perioada electorală pentru alegerile locale noi începe din 8 august 2022.

La 16 octombrie 2022, vor avea loc alegeri locale noi în 3 localități din țară: satul Sălcuța, raionul Căușeni; comuna Ialpujeni, raionul Cimișlia și comuna Braniște, raionul Rîșcani.