alegeri chisinau

Cine sunt favoriții pentru Primăria Chișinău conform ultimului sondaj

Corina Bezer

Potrivit studiului, candidatul PSRM Ion Ceban ar acumula puțin peste 35 la sută din sufragii. La o diferenţă foarte mică, se află Silvia Radu, care ar obține 34,6 procente din voturi. Pentru Andrei Năstase, candidatul comun PPDA- PAS și PDLM, și-ar da votul 17% dintre alegătorii cu drept de vot. Constantin Codreanu din partea Partidului PUN și liberalul Valeriu Munteanu ar obţine 4,8 și, respectiv, 2,5 la sută.

primari chisinau

Principalele probleme pe care le invocă locuitorii capitalei sunt  sărăcia, starea proastă a drumurilor și corupţia.  De asemenea, potrivit chestionării, majoritatea respondenţilor şi-ar dori un edil tehnocrat la cârma primăriei. Referitor la alegerile din Bălți, studiul relevă că în turul doi lupta se va da între socialistul Alexandr Usatîi, care ar obține 31, 8% și candidatul formațiunii Partidului Nostru, Nicolae Grigorişin cu 28,9 la sută. 

Același sondaj mai arată că, rata participării la vot în ambele municipii este extrem de scăzută, întrucât doar 4 din 10 respondeți spun că vor participa la vot. Cercetarea a fost realizată în perioada 21 aprilie – 2 mai. La Chişinău au fost chestionate 1182 de persoane, iar marja de eroare constituie plus minus 2,8 la sută. În municipiul Bălți, sondajul a fost realizat pe un eșantion de 600 de oameni.