Comisar European

Comisarul Johannes Hahn, despre cum vede formarea unei coaliţii dintre partidele din Republica Moldova

Victoria Muntean

„UE nu impune nimic şi nu forţează nimic. Suntem interesaţi să existe un guvern stabil, la fel ca şi o majoritate solidă în Parlament, astfel încât politicienii să poată conlucra împreună pentru a îmbunătăţi standardele în RM”, a declarat Johannes Hahn.

Comisarul a mai comunicat că toate cele trei partide: PD, PSRM şi ACUM trebuie să formeze o coaliţie, ceea ce presupune că fiecare partid trebuie să cedeze câte ceva din promisiunile sale făcute pe parcusul campaniei electorale:

„Cele trei partide, toate trebuie sa fie parte la această coaliţie. Am chemat liderii acestor partide să îşi conjuge eforturile pentru binele ţării şi ai acestor ţări.  Alegerile anticipate sunt un risc pentru ca FMI să suspende  programul de asistenţă financiară pentru RM, iar acest lucru va avea efecte si asupra asistenţei oferită de UE”, a menționat comisarul.

Ce ţine de Partidul ŞOR,  Johannes Hahn a subliniat că UE „are o viziune specifică faţa de partidul ŞOR”, însă acest Partid nici nu este pus într-o ecuaţie guvernamentală.