ss

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul buletinului de vot, precum şi ordinea de înscriere a concurenților electorali în buletin pentru scrutinul din 30 octombrie 2016

Corina Bezer

Ordinea înscrierii în buletinul de vot va fi după cum urmează:     

Lupu Marian, Partidul Democrat din Moldova
Ghimpu Mihai, Partidul Liberal
Leancă Iurie, Partidul Popular European din Moldova
Năstase Andrei, Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
Popenco Inna, Mișcarea Social-Politică Republicană „Ravnopravie”
Ciubașenco Dumitru, Partidul Nostru
Sandu Maia, Partidul Acțiune și Solidaritate
Dodon Igor, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
Radu Silvia, candidat independent
Laguta Maia, candidat independent
Guțu Ana, Partidul Politic „DREAPTA”
Ghilețchi Valeriu, candidat independent

În aceeași şedinţă, Comisia Electorală Centrală a aprobat modelul şi textul buletinului de vot pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016. Potrivit hotărîrii aprobate, buletinul de vot este divizat în 12 patrulatere, fiecare avînd dimensiunile de 110 mm pe 20 mm. Lungimea buletinului este de 348 mm, iar lăţimea – de 140 mm. Distanța dintre patrulatere este de 2,5 mm unul față de altul. 

La o distanţă de 5 mm mai jos de data alegerilor se aplică două numere: în partea stîngă – numărul de ordine al circumscripției electorale, iar în partea dreaptă – numărul de ordine al secției de votare. 

În patrulater, în partea stîngă se imprimă simbolul concurentului electoral cu dimensiunile de 15 mm pe 15 mm, iar în partea dreaptă se imprimă un cerc cu diametrul de 15 mm, în care alegătorul urmează să aplice ştampila cu inscripţia „Votat”.

Concurenţii electorali se înscriu în buletinul de vot cu litere majuscule în ordinea stabilită mai sus. Buletinul de vot se va tipări pe hîrtie opacă (mată) de culoare albă.