Salaru

Comuniștii și socialiștii au depus moțiune împotriva ministrului Anatol Șalaru. Ce replici s-au dat în Parlament

Corina Bezer

 Ea a menționat că actualul ministru, prin declarațiile sale pune în pericol statutul de neutralitate al Republicii Moldova, după ce Anatol  Șalaru declarase anterior de mai multe ori că și-ar dori o cooperare mai strânsă cu partenerii din NATO.

Imediat după aceasta, preşedintele PCRM Vladimir Voronin s-a arătat revoltat de un interviu acordat de ministrul Apărării, în care, potrivit comunistului, ministrul Şalaru ar fi declarat că Moldova se află în război cu Federaţia Rusă.

 „Am citit un interviu azi dimineață că Șalaru declară că noi suntem în război cu Rusia”, a menţionat Vladimir Voronin.

De cealaltă parte, liderul PL, Mihai Ghimpu i-a apărarea ministrului Şalaru.

Nu încercaţi să faceţi dividende politice când ştiţi că nu aveţi dovezi. RM se află în război cu Rusia încă din 1992 când a ocupat teritoriul din stânga Nistrului. În loc să cereţi retragerea armatei ruse, dacă tot vă consideraţi statalişti, veniţi cu poveşti de felul că a spus cutare sau cutare. Domnul Şalaru îşi îndeplineşte corect misiunea de ministru„, a menţionat Ghimpu.

Anterior, Ministrul Apărării a comentat anterior pe o reţea de socializare cu privire la această moţiune de cenzură:

„Sa-i spună cineva bătrânului bolșevic aborigen, Voronin, ca în țările civilizate NATO este sinonim cu securitate, siguranță și apărare națională. Dacă nu crede, sa încerce, în loc de Karlovy-Vary, să meargă două săptămâni să bea ape minerale la Donbas și Lugansk. Câte o săptămână în fiecare, ca să nu se obișnuiască cu binele pe care ni-l dorește nouă”, a scris ministrul Apărării.