gg

Consecințele haosului de la CC: Deputatul „ACUM” Lilian Carp ar putea părăsi coaliția dacă judecătorii afiliați politic nu vor demisiona

Corina Bezer

 În cadrul unui briefing, Carp a denunțat faptul că judecătorii Curții Constituționale nu-și asumă votul pentru Vladimir Țurcanu și astfel, în opinia deputatului, vor apărea suspiciuni asupra deciziilor ulterioare ale Curții.

Atunci când nu-ți asumi votul pentru alegerea unui președinte, apar suspiciuni privind credibilitatea deciziilor care vor fi luate la Curtea Constituțională. Asta este cel mai grav, fiindcă noi am spus că vom numi oameni integri, care-și vor asuma acțiunile. Dacă toate părțile au regrete, retrageți acești candidați din componența CC. Nu vreau să mă asociez cu aceste acțiuni, să dăm percepția că funcțiile sunt partajate pe criterii politice. De aceea îmi asum acțiunile de mai departe, în cazul în care nu vom avea acțiuni concrete de retragere de la Curtea Constituțională fie a președintelui, fie a celor care au prejudiciat acest proces de selectare a președintelui CC”, a spus Lilian Carp.

Deputatul Blocului ACUM Lilian Carp a declarat că dacă acest lucru nu se va întâmpla într-un viitor apropiat, el nu-și vede rostul în politică sau să facă parte dintr-o echipă.