Rogozin

Culmea tupeului! Dmitri Rogozin va participa la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcția de preşedinte

Corina Bezer

„La ceremonia de învestitură se preconizează un număr mare de delegaţii străine din ţările CSI şi UE, viceprim-miniştri, deputaţi şi conducători de parlamente. Printre oaspeţi va fi şi viceprim-ministrul Guvernului Federației Ruse, Dmitri Rogozin; viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi; viceprim-ministru al Ungariei, Zsolt Semjen, alți oaspeți de onoare”, a declarat Ion Ceban, membru PSRM.
Amintim că vizitele lui Rogozin în Republica Moldova au generat de fiecare dată controverse. În calitate de co-preşedinte al comisiei guvernamentale moldo-ruse el nu a ezitat să transmită cu orice ocazii mesaje controversate autorităţilor din Republica Moldova.

Rogozin a pledat mereu pentru o apropiere mai mare a Moldovei de Rusia, a criticat curentul unionist din Moldova şi nu s-a sfiit să ameninţe autorităţile de la Chişinău când acestea negociau Acordul de Asociere cu UE.

„Sperăm să nu înghețați la iarnă”, a spus el la Chişinău, în timpul unei vizite din ajunul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, la care a fost parafat acest acord, sugerând dependenţa energetică a Republicii Moldova faţă de Rusia.

„În virajele sale europene abrupte şi serioase, partea moldovenească n-ar trebui să desprindă de la locomotivă unele vagoane”, a mai atenţionat Rogozin atunci Chişinăul, făcând aluzie la regiunea transnistreană.