„Urmărim în prezent o politică de pași mici și soluții pentru obstacolele din viața de zi cu zi a cetățenilor. Încă nu am început negocierile privind o soluție politică a conflictului. Dar aș risca să spun că ne putem mișca foarte repede, deoarece consensul internațional actual privind Republica Moldova este favorabil. Am putea fi o poveste de succes a modului în care un conflict înghețat în spațiul post-sovietic ar putea fi rezolvat pentru prima dată.
Mi-aș imagina că Transnistria din statul moldovenesc primește un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice. Președinția noastră a elaborat un concept pe care îl vom prezenta partenerilor noștri de coaliție”, a afirmat Dodon.
Șeful statului a pomenit și de realizările din ultimii ani, care au dus la rezolvarea unor probleme strigente care erau. „Un nou pod peste Nistru a fost deschis. Diplomele de la instituțiile de învățământ din Transnistria sunt recunoscute de noi. Intrarea pentru cetățeni de pe malul drept al Nistrului în Transnistria a devenit mai ușoară. Negociem o nouă conexiune feroviară, soluția problemei bancare și eliminarea completă a posturilor de frontieră”, a mai adăugat Igor Dodon.