Marina Tauber în arest la domiciliu.

Curtea de Apel a menținut decizia de arest la domiciliu a deputatei Marina Tauber

Victoria Muntean

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, procesul penal a fost pornit în baza Codului de Procedură Penală și vizează „acțiunile unor judecători din cadrul instanței de judecată (…) la adoptarea și pronunțarea unei decizii în temeiul recursului apărătorului vizând anularea unei încheieri a judecătorului de instrucție prin care a fost aplicată măsura preventivă – arestul preventiv unei persoane învinuite de acțiuni de corupție”.

„La moment, procurorii anticorupție întreprind toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanţelor speței, de a evidenţia atât circumstanţele care dovedesc vinovăţia persoanelor implicate, cât şi cele care le dezvinovăţesc”, se mai arată în comunicatul PA.

Astfel la ședinției de astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul procurorilor privind plasarea Marinei Tauber în izolatorul CNA. Astfel, aceasta va rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Amintim,că deputatele Marina Tauber și Reghina Apostolova, cărora Parlamentul le-a ridicat imunitatea pe 16 septembrie, au fost reținute în aceeași zi. Procuratura Generală a menționat că reținerea vine ca urmare a „încercării acestora de eschivare de la acțiunile de urmărire penală”. Cele două sunt cercetate pentru complicitate la frauda bancară.