Dacian Cioloș

Dacian Cioloş i-a transmis lui Joe Biden că doreşte sprijinul SUA pentru o prezenţă NATO pe tot flancul estic

Corina Bezer

”În cadrul discuţiilor, premierul român şi vicepreşedintele american au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, cu accent pe interesul comun de a întări Parteneriatul Strategic, care stă la baza cooperării dintre cele două ţări. Cei doi înalţi demnitari şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul excelent al dimensiunii de securitate şi apărare, subliniind că există premise favorabile pentru consolidarea şi aprofundarea acestuia’‘, informează Guvernul României prin intermediul unui comunicat de presă.

Convorbirile au vizat şi stadiul pregătirii Summit-ului NATO de la Varşovia, din luna iulie a acestui an. Premierul Dacian Cioloş a prezentat aspectele de securitate şi apărare care prezintă un interes particular pentru România, precum şi poziţia naţională în raport cu principalele tematici care vor fi supuse dezbaterii în cadrul reuniunii la nivel înalt a Aliaţilor, transmite Mediafax.

Şeful Executivului a evidenţiat faptul că România doreşte sprijinul activ al SUA pentru o prezenţă Aliată înaintată pe tot flancul estic, de la Marea Baltică până la Marea Neagră.