Dacian Cioloş

Dacian Cioloş: România va asigura cooperarea Republicii Moldova cu NATO

Corina Bezer

„Discuția noastră a fost consistentă în ceea ce privește provocările momentului la nivel european, în ceea ce privește obiectivele noastre în România, precum și în ceea ce privește sprijinul pentru Republica Moldova. Președintele Tusk nu doar că înțelege demersul nostru, dar ne va oferi tot sprijinul”, a scris premierul Cioloș pe o reţea de socializare.

Oficialii s-au referit și la cooperarea militară dintre cele două maluri ale Prutului. 

„În ceea ce priveşte cooperarea cu Republica Moldova, şi în domeniul militar, România o face deja. Ca stat membru al NATO am primit şi asigurarea domnului secretar general că NATO îşi doreşte această cooperare cu ţările din zona estică care îşi doresc acest lucru, iar Moldova este în acest caz. Este important să ne şi asigurăm securitatea în această zonă, care, după cum vedem, în aceşti ultimi ani, este atât de încercată. Deci, din acest punct de vedere, angajamentele pe care România le are în cadrul NATO merg în această direcţie, de apărare şi nu ofensivă împotriva cuiva. Şi, în acelaşi spirit, vrem să dezvoltăm şi cooperarea cu fraţii noştri din Republica Moldova”, a precizat Dacian Cioloș.

Amintim că Premierul Dacian Cioloş a participat luni la reuniunea UE-Turcia şi la summitul informal al membrilor Consiliului European, iar marţi s-a întâlnit cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.