De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Comisia Electorală Centrală

DECIS// CEC a RESPINS inițiativa Platformei DA pentru organizarea referendumului

Corina Bezer

Motivul invocat de către instituție a fost că nu au fost strânse numărul necesar de semnături din fiecare raion. Astfel, doar în câteva cazuri, inclusiv municipiul Chișinău și raionul Orhei, Platforma a reușit să strângă minumul de 20 de mii de semnături prevăzut de Constituție.

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a declarat astăzi, într-o ședință a instituției, că Platforma DA a arătat peste 20 de mii de semnături colectate pentru inițierea referendumului numai în municipiile Chișinău (peste 42 de mii de semnături) și Bălți (peste 24 de mii de semnături), dar și în raionul Orhei. În celelalte raioane, 23 în total, numărul semnăturilor variază de la 1 500 la 19 800, susține Ciocan.

Amintim că, pe data de 14 martie membrii blocului de inițiativă pentru desfășurarea unui referendum republican au depus astăzi la Comisia Electorală Centrală listele cu semnături pentru modificarea Constituției.