Declarații contradictorii! CNA: Comisia pre-vetting știa că Iulian Muntean este cercetat penal pentru corupție

Redacția Liber TV

Deși Comisia Pre-Vetting susține că nu a fost informată despre faptul că membrul CSM, Iulian Muntean, este cercetat penal pentru corupție, CNA spune că reprezentanții Comisiei Pre-Vetting știau despre „calitatea de învinuit al membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală”.

„În rezultatul verificării suplimentare a candidaților non-judecători la funcția de membri în Consiliul Superior al Magistraturii, Centrul Național Anticorupție a informat imediat Comisia Pre-vetting acele date suplimentare care au devenit cunoscute în data de 19.09.2023.

În acest context, CNA a confirmat Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit al membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv și faptul că aceste date nu au fost posibil de identificat anterior din motivul lipsei punerii la evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI”, susține Centrul Național Anticorupție.

Amintim că Iulian Muntean, desemnat recent de Parlament în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii după ce a trecut testul integrității, este cercetat penal într-un dosar pe fapte de corupție. Informația a fost confirmată de Procuratura Anticorupție. În replică, Iulian Muntean susține că dosarul de corupție pe numele său ar fi fost fabricat de regimul Plahotniuc și că timp de cinci ani nu a fost citat să facă declarații. Acesta spune că nu are de gând să-și dea demisia.

Comisia Pre-Vetting a venit cu o reacție în scandalul membrului CSM, Iulian Muntean. Potrivit reprezentanților acesteia, pe tot parcursul procesului de evaluare, Comisia nu a fost informată despre investigații sau proceduri penale în care ar fi fost vizat Iulian Muntean.