Ion Groza

Deputatul independent Ion Groza aderă la fracțiunea PAS din Parlament

Corina Bezer

„Domnul Groza a fost ales pe circumscripția Cahul în alegerile parlamentare din 2019. A lucrat în calitate de consilier raional timp de 16 ani, iar din 2015 până în 2019 a fost președintele raionului Cahul. Domnul Groza reprezintă alegătorii proeuropeni din raionul Cahul, a sprijinit toate inițiativele noastre în Parlament, am avut o colaborare foarte bună cu domnul Groza și echipa lui în alegerile locale și datorită acestei colaborări bune am luat și un scor foarte bun. Ne bucurăm astăzi să anunțăm această decizie. În aceste vremuri complicate este important să ne consolidăm puterile, să demonstrăm unitate, solidaritate. Știm că domnul deputat împărtășește viziunea PAS despre cum ar trebui să se dezvolte Republica Moldova, împărtășește valorile democratice și este și el parte a acestui efort”, a declarat Maia Sandu.

„Decizia mea de astăzi este o continuare a activității mele politice. PAS este cea mai importantă formațiune de dreapta, principalul partid centru-dreapta care promovează parcursul european al Republicii Moldova. Majoritatea voturilor pe care le-am exprimat în ultimul an au fost în armonie cu cele ale fracțiunii PAS. Din aceleași raționamente, la ultimele alegeri locale am acceptat să conduc cursa de consilieri raionali din partea PAS. Consider că se cere în mod imperativ o resetare a actualei majorități parlamentare. Partidele parlamentare și deputații care au promis alegătorilor să ducă țara pe calea europeană au datoria să-și consolideze eforturile. Cred că PAS are cel mai bun potențial pentru facilitarea acestui proces. Aderarea mea la PAS va face ca vocea mea de deputat să fie mult mai puternică, activitatea mea parlamentară să fie mult mai eficientă”, a punctat Ion Groza.

În context, președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, a spus: „Acum suntem într-o perioadă în care Parlamentul trebuie să intervină, vorbesc aici și de condiționalitățile celei de-a doua și a treia tranșă a asistenței macrofinanciare din partea UE. Acest lucru ne va permite să fim mai vocali, mai puternici și să avem o voce comună atunci când vom promova inițiativele PAS și vom susține inițiativele bune ale altor fracțiuni. Alegătorii din Cahul sunt alegători pe care personal îi cunosc, din prima sursă.”

Ion Groza a fost ales pe circumscripția Cahul, a lucrat în calitate de consilier raional, iar în perioada anilor 2015-2019 a fost președintele raionului Cahul.

Astfel, numărul deputaţilor PAS creşte de la 14 la 15. În total, blocul proeuropean, fostul ACUM, numără 26 de deputaţi.