kk

Deputatul Petru Frunze: „Nu poți construi ceva democratic atunci când construiești prin metoda în care a fost criticat fostul regim oligarhic”

Corina Bezer

„Rezultatul concursului pentru funcția de director CNA a demonstrat diferența nu doar ideologică. Este evident că d-ul Ruslan Flocea s-a prezentat bine, se vede prin obiectivitatea tuturor membrilor comisiei, dar pentru alți candidați în loc de obiectivitate s-au aplicat metodele politice care nu au nimic comun cu viziunile societății. Nu poți construi ceva democratic atunci când construiești prin metoda în care a fost criticat fostul regim oligarhic”, scrie deputatul pe pagina sa de facebook.

Petru Frunze declară că „își rezerveză dreptul de a nu vota aprobarea rezultatelor concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de conducere, dacă „Comisia juridică, numiri și imunități” nu va delega competențele de evaluare a candidatilor unei comisii formată din societatea civilă independentă.”

„Cu toții conștientizăm că societatea așteaptă schimbări imediate în justiție, dar dacă o facem in grabă și fără să ținem cont de obiectivele noastre promise alegătorilor atunci nu vom ajunge acolo unde își dorește societatea, un stat fără justiție controlată politic”, spune deputatul.

Amintim că astăzi, 8 august, președintele fracțiunii parlamenatre PSRM, Vlad Batrîncea, a transmis un mesaj Blocului ACUM prin care se arată nedumerit de faptul că unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu mesaje geopolitice, însoțite și de declarații denigratoare la adresa PSRM și instituției prezidențiale