dd

Disensiuni în alianța de guvernare? Bătrîncea: „Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului ca unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică”

Corina Bezer

Potrivit deputatului, în pofida acordurilor agreate dintre PSRM și blocul ACUM, în ultima perioadă se atestă o intensificare a mesajelor cu caracter geopolitic. „Ne expunem nedumerirea și regretul asupra faptului ca unii deputați și miniștri exponenți ai blocului ACUM vin cu declarații și mesaje cu tentă geopolitică și ideologică care riscă să afecteze enorm eforturile noastre de consolidare a societății și de echilibrare a politicii externe promovate de statul nostru”, a scris Vlad Batrîncea.

Socialistul declară că atacurile verbale în adresa unor parteneri strategici ai Republicii Moldova nu fac altceva decît să compromită eforturile de scoatere a țării din ghearele oligarhiei, dar și să afecteze susținerea de care actuala guvernare se bucură din partea partenerilor externi din Vest și din Est. Totodată, acesta regretă „mesajele nechibzuite cu tentă geopolitică” la adresa PSRM și instituției prezidențiale.

Mai mult, socialiștii vor insista pe semnarea de urgență, săptămâna viitoare, a unui acord politic între PSRM și Blocul ACUM, „unde vor fi trasate clar obiectivele politicii interne și externe ale țării, pentru a exclude situațiile care expun unor riscuri majore întregul proces de guvernare”.