Acord ACUM-PSRM

(DOC) Blocul ACUM și PSRM au semnat un NOU acord de colaborare. Ce prevede acesta

Corina Bezer

Potrivit deputatului PPDA, Alexandru Slusari, este vorba despre un acord instituțional și nu unul între partidele politice, dar în cadrul Parlamentului documentul este semnat între fracțiunile Blocului ACUM și PSRM. El subliniat că este vorba de o foaie de parcurs pentru mai multe reforme, fără anexe secrete și fără partajări politice ale funcțiilor.

„Am semnat o foaie de parcurs pentru mai multe reforme, nu este un acord între partide, este un acord instituţional, aşa cum ne-am propus noi. Sunt cuprinse mai multe domenii de activitate, nu sunt anexe, secrete, partajări, am mers strict pe reforme în diferite domenii. Pentru PPDA sunt foarte importante reforma justiţiei, care este detaliat descris aici, dar şi nişte angajamente în economie”, a menţionat deputatul PPDA, Alexandru Slusari.   

Este vorba despre o înțelegere politică tranzitorie pentru a oferi Guvernului stabilitatea necesară pentru a face reforme, a declarat deputatul PAS, Mihai Popșoi. Socialistul Ion Ceban a adăugat că pe perioada campaniei electorale pentru alegerile locale s-a convenit să nu se facă atacuri la persoană între candidații Blocului ACUM și ai PSRM, iar în turul doi să nu fie susținuți candidații care s-au subordonat fostei guvernări a Partidului Democrat.

„După mai multe săptămâni de negocieri şi discuţii pe alocuri aprige s-a ajuns la un compromis, care este reprezentat de această înţelegere politică tranzitorie dintre fracţiunile parlamentare a celor trei partide, astfel încât să oferim Guvernului stabilitatea necesară de a implementa acele reforme atât de importante pentru bunăstarea cetăţenilor. Avem un amplu program de reforme convenit de toate cele trei partide parlamentare, pentru a asigura liniştea cetăţenilor că în lunile ce vin Guvernul şi Parlamentul vor lucra într-o strânsă cooperare pentru a asigura reforma justiţiei, stabilitatea financiară, crearea locurilor de muncă”, a spus deputatul PAS, Mihai Popşoi.  
Acord ACUM-PSRM

Acord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRMAcord ACUM-PSRM„Este un acord mult aşteptat. Sunt toate reformele prioritare pe care ni le propunem în cea mai apropiată perioadă. Este un angajament comun al tuturor instituţiilor statului şi nemijlocit în ce facem în campania electorală şi după. Am convenit asupra multor lucruri importante”, a spus vicepreşedintele Parlamentului, Ion Ceban.

Menţionăm că PSRM şi ACUM au semnat primul Acord de înţelegere temporară şi au format majoritatea parlamentară la 8 iunie.