Partidul Liberal

(DOC) PL cere Guvernului să-i declare persona non-grata pe cetăţenii ruşi Iosif Kobzon şi Lev Leşcenco

Corina Bezer

În sesizare, este argumentat că persoanele nominalizate fac parte din grupul propagandist al regimului separatist şi susţinători ai agresiunii ruse în Ucraina, iar Iosif Kobzon este declarat persoană indezirabilă în majoritatea statelor Uniunii Europene.

Totodată, liberalii mai menționează că din banii sustraşi de la cele trei bănci falimentare, principalul figurant şi declarat oficial organizator al „jafului secolului”, Ilan Şor a plătit concertul pentru 12 mai curent, cu participarea artiştilor ruşi menţionaţi.

Partidul Liberal

„Formal, concertul este dedicat „Zilei Victoriei”, fapt ce constituie propagandă electorală pură, în susţinerea candidatului aşa-zisului „Partidul Şor”, la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Reghina Apostolova, în situaţia în care art. 52 alin. (3) din Codul electoral, stabileşte expres interdicţia concurenţilor electorali să implice sub orice formă persoanele care nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova în acţiunile de agitaţie electorală”, se arată se sesizare. 
Liberalii mai spun că  „sărbătorile de tradiţie sovietică, gen 1 mai şi 9 mai sunt utilizate pentru a creşte gradul de mobilizare al electoratului nostalgic sovietic şi un prilej favorabil propagandei pro-ruse”. 
sesizare PLInvitație „9 mai - Ziua Eroilor”