Trupe americane la Chișinău

Dodon amenință militarii americani

Corina Bezer

Igor Dodon i-a amenințat pe militarii americani că vor fi împroșcați cu ouă dacă vor  participa pe 9 mai la acțiunile de comemorare din Piața Marii Adunări Naționale. Totodată, el a cerut ca această situație să fie examinată de Consiliul Suprem de Securitate și în cadrul unei ședințe extraordinare a Parlamentului, ce ar urma să fie convocată la 10 mai, la inițiativa socialiștilor, informează Radio Chișinău.

”Să vin cu un mesaj către acești militari străini: Nu încercați să vă vârâți pe 9 mai în Chișinău. Nu încercați, nu riscați! Ieri la frontieră au fost câteva zeci de persoane. Eu vă promit că vor fi mii de persoane care nu vor admite ca tehnica militară să intre în Chișinău. Veți merge peste oameni? Sau vreți ca pe tot globul pământesc să se vadă tancuri americane aruncate cu ouă și cu alte lucruri care sunt pregătite?”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Igor Dodon a subliniat că militarii ruși aflați pe teritoriul regiunii transnistrene nu încalcă neutralitatea Republicii Moldova, întrucât sunt „trupe pacificatoare”.

Portalul Liber amintește că pe data de 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale se va desfășura o expoziție, unde vor fi expuse 36 de unităţi de tehnică militară, care sunt utilizate în cadrul exerciţiului moldo-american „Dragon Pioneer 2016”.Totodată, cei peste 200 de militari americani vor participa la un exercițiu comun cu militarii moldoveni, care se va axa pe activități de pregătire medicală, mentenanță și operațiuni geniste.