Igor Dodon

Dodon cere revocarea din funcţie a ambasadorului Republicii Moldova din Bucureşti

Corina Bezer

Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav cînd aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune. Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Dodon anunță că va cere Guvernului revocarea din funcție a ambasadorului Gribincea și înlocuirea lui cu o un diplomat „care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”. Politicienii critică dur afirmaţiile scandaloase ale lui Dodon, afirmând că preşedintele Republicii Moldova este penibil.

Mihai Gribincea a afirmat în cadrul unei emisiuni că disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre România și Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional. Amintim că la începutul acestei luni, Igor Dodon a semnat decretul de retragere a cetăţeniei lui Traian Băsescu. Atunci, fostul preşedinte român declara că decizia lui Dodon de a-i retrage cetăţenia este un act de frică, întrucât noul preşedinte moldovean este speriat de faptul că ţara la cârma căreia se află, se îndreaptă spre Uniunea Europeană.