Dodon

Dodon îndeamnă politicienii de la Bucureşti să renunţe la ideea Unirii Republicii Moldova cu România

Corina Bezer

„De ce încă nu este semnat acordul de frontieră cu România? Înseamnă că România nu recunoaşte statalitatea Republicii Moldova (…) voi nu recunoaşteţi frontiera pe Prut. Înseamnă asta o ambiţie asupra unui teritoriu? Asupra unui stat care este suveran şi independent”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu pentru TVR Cluj.

Şeful statului afirmă că la Chişinău sunt finanţate diferite proiecte unioniste „şi sunt susţinute direct de politicieni şi conducerea de vârf a României”, precizând că autorităţile moldovene nu încearcă să facă acelaşi lucru şi în România, chiar dacă mulţi oameni de peste Prut se consideră moldoveni. 

„Noi doar nu facem acest lucru în România. Noi doar nu avem ambiţii teritoriale în ceea ce ţine de România. Foarte mulţi din dreapta Prutului sunt pe pâmânturi moldoveneşti, se consideră moldoveni. Noi doar nu finanţăm organizaţii obşteşti şi mişcări separatiste în Moldova de peste Prut. De ce faceţi acest lucru în Republica Moldova?”, întreabă retoric Igor Dodon, relatează Adevărul Moldova.