Dodon recunoaște

Dodon recunoaște: Șoigu a propus un acord de colaborare între Ministerele Apărării a Rusiei și RM

Victoria Muntean

Noi am spus poziția noastră că dacă vor fi astfel de propuneri, atunci trebuie discutat în comun acord împreună cu Guvernul și majoritatea parlamentară. Am discutat cu doamna prim-ministru, poate pe viitor să fie organizată o vizită oficială a domnului Șoigu, pentru că acum nu a fost o vizită oficială, în cadrul căreea va fi discutat inclusiv un astfel de plan de acțiuni”, a declarat președintele.

În ceea ce privește inițierea procesului de utilizare a munițiilor stocate lângă satul Cobasna în regiunea transnistreană, șeful statului a spus cp acest subiect trebuie discutat în formatul „5+2”.

Cred că a fost un mesaj foarte bun din partea domnului Șoigu, cu toate că nu a fost o vizită oficială. Rusia este disponibilă să reînceapă reutilarea munițiilor de la Cobasna. Această propunere trebuie să fie discutată în cadrul formatului 5+2, nu este o activitate bilaterală”, a precizat el.

Amintim că pe site-ul Ministerului Apărării al Federației Ruse este plasat un comunicat de presă unde este menționat că generalul de armată, Serghei Shoigu, a propus cât mai curând posibil să se pregătească un plan pentru, minim trei ani, de cooperare între structurile militare ale Federației Ruse și R. Moldova.