Domnica Manole

Domnica Manole, nemulțumită de faptul că a fost exclusă din concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale

Victoria Muntean

„Acum, stăm cu familia mea și privim această scrisoare, și ne întrebăm, ce valoare are lupta mea de trei ani? Eu nu am luptat pentru funcții. Atunci, când nimeni nu credea în lupta mea împotriva regimului, nici chiar unii membri din această Comisie de concurs, care mă îndemnau să mă opresc și îmi spuneau că nu există nicio șansă, eu am continuat. Nu aveam vre-un orizont în față, nu știam nici eu, nici voi, că va veni o zi de 14 iunie, când va cădea regimul. Dar eu nu m-am oprit. Am criticat dur regimul, am spus eu, prima, că dosarul meu este politic, ca apoi, să confirme aceasta organismele internaționale, precum, ONU și APCE.

În fiecare zi din trei ani am trăit oroarea nedreptăților instanțelor de judecată și ale procuraturilor. În timp ce domina frica peste tot, eu vorbeam: în emisiuni, în instanțe, la Adunarea Generală a Judecătorilor, în CSM, la Haga, în Strasbourg, oriunde am fost întrebată”, a scris Manole pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Domnica Manole susține că în toți acești ani a luptat împotriva regimului și nu s-a oprit chiar și atunci când i s-a sugerat că-i va fi agravat dosarul.

Domnica Manole a acumulat note înalte de la Dinu Plîngău și Sergiu Litvinenco, dar a fost notată foarte slab de socialiști și democrați