Marcaje stranii pe bd. Ștefan cel Mare

Dorin Chirtoacă reacționează la criticile cu privire la noul marcaj rutier de pe bd. Ștefan cel Mare: „A fost aplicat la solicitarea Ministerului Apărării pentru 27 august”

Corina Bezer

Pista, trotuarul si marcajul..

Dupa pista si trotuar am ajuns la marcaj.. Marcajul din imagine are caracter temporar. Nu este pentru trafic. A fost aplicat la solicitarea Ministerului Apararii pentru manifestatiile care vor avea loc de Ziua Independentei, pe 27 august. Curbele sunt pentru manevrele tehnicii militare la intrarea si iesirea din PMAN. Apoi va fi sters si inlocuit cu marcaj obisnuit. Este adevarat ca avem un deranj destul de mare cu toate aceste santiere in centru, ne cerem scuze pentru asta, dar altfel nu ai cum sa constuiesti..

Din nou probabil nu are rost sa explic. Cei care au de inteles vor intelege, cei care vor sa ne ia in ras, oricum o vor face in continuare.

Am totusi cateva intrebari, retorice probabil, in legatura cu toate aceste „distractii” din ultimele saptamani:

1. Asemenea postari si stiri sunt pentru a informa sau pentru a intoxica. Se stie ce va fi pe 27, nu era mai simplu de verificat informatia?

2. De ce unii care nu au nici un fel de experienta in face vreun lucru, vreo lucrare nu doar de infrastructura, dar de orice fel pana la urma, isi permit sa dea lectii tuturor despre ce si cum trebuie facut?

3. De cand aroganta, insinuarea, minciuna si rautatea au devenit virtuti de afirmare a unor tineri?

4. Cum de nu ati fost asa de vocali atunci cand se intamplau lucruri mai grave decat o pavela, o rampa temporara sau un marcaj special?

5. De ce nu recunoasteti ca ati fost afiliati puterii si politicienilor care ne-au adus sa sarbatorim 25 de ani de independenta cu o gaura la buget de 25 de miliarde de lei?

O parere prieteneasca: nu trebuie sa va obositi cu toata acestea, nu trebuie sa intoarceti totul pe dos si semanati atata ura si neincredere in jur. Nu trebuie sa faceti atac la persoana, dupa ce epuizati toate argumentele probabil, si in acelasi timp sa ma chemati la dezbateri organizand referendumuri pe loc gol si legandu-mi etichete false. Nu incercati sa distrugeti sa ceea ce se face. Faceti voi mai bine si aratati diferenta.

Acum 15 ani cand am absolvit Universitatea, am pornit si eu pe calea afirmarii ca fiecare tanar, din dorinta de a fi mai bine. Am reusit cate ceva, nu pe toate, dar cu siguranta mai mult ca unii si in acelasi timp poate mai putin ca altii. Nu mi-a trecut insa prin cap niciodata sa denigrez tot ce este in jur si prin aceasta sa-mi astern si sa-mi cladesc calea spre propria reusita si glorie.

Retineti, nimeni nu este nemuritor si nimeni este vesnic, fiecare are o perioada in viata in care poate face ceva atat pentru el, cat si pentru comunitate. Cei care vor veni din urma vor trebui sa duca mai departe ceea ce au inceput cei de dinaintea lor. Asa are loc miscare inainte a unei comunitati, a unei societati. In acelasi timp orice parere, orice critica trebuie sa aiba la baza, dincolo de argumente, un minim bun simt si putin respect fata de munca unor oameni, care fac ceva si lasa ceva in urma lor, nu toata ziua intorc totul pe dos (e.g.: ” Gata! E cu monitorizare de la Paris..”).

Inteleg ca zicala „Obraznicul mananca praznicul!” poate fi atractiva, dar pe termen lung este o strategie perdanta. Nu o faci pe atotstiutorul si desteptul la tot pasul, schimband partide in fiecare an, fiind si societate civila in acelasi timp etc. Nu ridici in slavi guvernari pro-europene ca dupa aceea sa nu stii pe unde sa te ascunzi, incercand sa-ti acoperi propriile greseli si prostii aratand cu degetul la altii.

Prin ura, insinuare si minciuna nu te afirmi, cel mult risti sa fii un strut care dupa ce se manifesta baga capul in nisip si lasa ceva pe-a afara. Da, capul nu se vede, in schimb restul…? Sau un paun care crede ca este frumos pentru ca poate canta, in realitatea fiind frumos doar la pene.

Prin ura nu construiesti, prin ura distrugi. 
Alegeti sa construiti!

P.S.: Avand cateva zile libere, am avut ocazia sa urmaresc mai bine ce este pe net, pe retelele de socializare etc. Cum a spus o doamna intr-un comentariu: se pare ca unii nu se pricep nici la rau, iar bine si mai putin (exact cum era al Pacala si Tandala cu oile negre – nici una, iar albe si mai putine..). O sa trecem si peste asta. Pana atunci, asa cum am spus intr-o postare anterioara, mai dezbateti in fata oglinzii cu propria constiinta. Dupa mai vorbim.

P.P.S.: Pe viitor vom incerca sa informam si sa explicam ceea ce va fi necesar, in rest nu are rost sa intram in discutii si polemici cu aceia ca oricum si-au pus ca scop sa discrediteze ceea ce facem.
Succes in toate!, a punctat Primarul Dorin Chirtoacă.